Speltips 6/2: Everton-Manchester City |

 



Speltips och rekar

Speltips 6/2: Everton-Manchester City

Speltips 6/2: Everton-Manchester City

Everton tar emot Manchester City hemma på Goodison Park under onsdagskvällen. City har chans att gå upp i serieledning vid seger mot Everton som har haft det jobbigt den senaste tiden.

Everton

Everton förlorade hemma mot Wolverhampton i lördags och blev återigen utbuade av fansen hemma på Goodison Park. Everton förlorade med 1-3 mot Wolves och rasade därmed ner till nionde plats i Premier League. Everton har just nu endast tre segrar på de senast tio matcherna i Premier League och drömmen om europaspel nästa säsong är redan död. Everton går trögt just nu och åkte dessutom ur FA Cupen för snart två veckor sen. Everton förlorade mot Millwall som ligger i botten av Championship med 3-2 trots att man ställde ett riktigt namnstarkt lag på banan. På hemmaplan har Everton varit svaga den senaste tiden och laget har endast en seger på de senaste sex hemmamatcherna i Premier League.

Manchester City

City ligger tvåa i Premier League bakom serieledande Liverpool. City ligger tre poäng bakom och kan vid seger gå upp i serieledning och där med sätta press på Liverpool. City förlorade mot Newcastle i förra veckan men hittade vinnarspåret igen i helgen när Arsenal besegrades med 3-1. Sergio Agüero stod för en matchavgörande insats och sänkte Arsenal på egen hand med sina tre mål. De regerande mästarna City har gjort en bra säsong, men har stått för en del bottennapp. City har redan förlorat fler matcher än vad man gjorde på hela förra säsongen och har förlorat mot bland andra Crystal Palace, Leicester och Newcastle. På bortaplan har City varit starka denna säsongen och City är ett av ligans bästa bortalag. City har dock bara två segrar på de senaste fem bortamatcherna.

City är starka offensivt

City har gjort flest mål i Premier League denna säsongen och har ett målsnitt på nåstan tre mål framåt per match. City är starka offensivt och man har gjort mål i 23 av 25 matcher i Premier League denna säsongen. Det är endast Liverpool och Chelsea som lyckats hålla nollan mot City i Premier League denna säsongen. City har en otrolig bredd offensivt och hela sju spelare har gjort minst fem mål i Premier League denna säsongen. Lagets bästa målskytt är Sergio Agüero som med sina 14 mål ligger trea i skytteligan. Agüero gjorde ett hattrick senast och har verkligen hittat formen efter ett kort skadeavbrott i januari.

City har gjort hela 66 mål denna säsongen vilket är hela 10 fler än Liverpool som gjort näst flest. City brukar göra mål tidigt i matcherna och gör genomsnittligen sitt första mål i den 18:e minuten. Manchester City kan vid seger gå upp i serieledning och det är något man är riktigt sugna på. Everton haltar rejält och är formsvaga. City vann mot Everton övertygande med 3-1 i det första mötet mellan lagen denna säsongen. City är starka offensivt och det ska mycket till om man inte gör några mål mot Everton. Jag spelar på att City gör mål i båda halvlekarna till det fina oddset 1.82 hos Unibet!

Speltips: Manchester City gör mål i båda halvlekarna

Odds: 1.82 hos Unibet

Avspark: 20:45

Units: 3/5